“Έξι μήνες χρειάζεται το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ”

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Θόδωρου Φλωράτου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεσή του, ο κ. Φλωράτος επανέλαβε αυτά που είχε ήδη καταθέσει, ότι δηλαδή εκ παραδρομής ανέφερε το όνομα του πρεσβευτή Ηλία Κλή ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές το επίμαχο στικάκι, διευκρινίζοντας ότι εννοούσε τον πρεσβευτή Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.

“Όταν είδα τα δημοσιεύματα με την κατάθεσή μου, στην οποία ενέπλεκα τον κ. Κλη, επικοινώνησα με το συνάδελφο μου, κ. Σκαρμέα, με τον οποίο μαζί είχαμε μεταβεί στις 21/12/2012 στο Παρίσι για να παραλάβουμε την πρωτότυπη "λίστα Λαγκάρντ" από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών”, φέρεται να κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Φλωράτος, προσθέτοντας: “Ο κ. Σκαρμέας μού επισήμανε το λάθος που είχα κάνει με το όνομα του κ. Κλη και μου τόνισε ότι στο έγγραφο παράδοσης αναφέρεται το όνομα του κ. Κώστα Χαλαστάνη”.

Πληροφορίες μάλιστα που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι η Προανακριτική Επιτροπή προσανατολίζεται στο να ζητήσει το εν λόγω έγγραφο παράδοσης από τις γαλλικές αρχές.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Φλωράτος εκτίμησε ότι το ΣΔΟΕ θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών για να ολοκληρώσει τον έλεγχο των 2.062 Eλλήνων μεγαλοκαταθετών που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, έναν έλεγχο που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012.