“Ελλήνων πρωτοβουλία” η νέα πολιτική κίνηση δεξιά της ΝΔ

Νέα πολιτική κίνηση με το όνομα "Ελλήνων πρωτοβουλία" δημιουργήθηκε σήμερα Τρίτη, με την ίδρυση ενός πολιτικού φόρουμ, στο οποίο πρωταγωνιστούν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία.

Στους 21 που υπογράφουν σε πρώτη φάση την κίνηση δεν υπάρχουν τα ονόματα των Χ. Ζώη και Γ. Μανώλη, που αναμένεται στο μέλλον να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα καθώς η απόφαση ήταν οι πρώτοι υπογράφοντες να είναι άνθρωποι νέοι προερχόμενοι για παράδειγμα από την κοινωνία. Τα συγκεκριμένα δυο στελέχη θα προχωρήσουν σε δεύτερη φάση υπογράφών όπως οι κ.κ. Σταμάτης και Μ. Γιαννάκης. Στην κίνηση δεν μετέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες διαφώνησε στο όλο στήσιμο του εγχειρήματος ενώ κάποιες πηγές τον θέλουν να έχει ανοίξει πάλι διόδους επικοινωνίας με την ΝΔ.

Στα ονόματα που υπογράφουν είναι πανεπιστημιακοί τοπικοί παράγοντες από την περιφέρεια οι οποίοι στην πλειονότητα τους "βγαίνουν μπροστά για πρώτη φορά".

Ο Γ. Μανώλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα σημείωσε: "Ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία. Υπάρχουν 21 πολύ ικανά στελέχη, καταξιωμένα στο χώρο του ο καθένας. Διαβάζουμε με προσοχή το κάλεσμα τους και μελετάμε τα ονόματα τα οποία είναι γνωστά. Για παράδειγμα, από το χώρο της επικοινωνίας είναι ο Σωτήρης Τζούμας. Αυτό είναι ένα φόρουμ που θα επεξεργαστεί θέσεις για την κατάσταση και στην οικονομία και στην κοινωνία. Και από εκεί και πέρα, επειδή αυτές οι θέσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πράξη για το καλό της χώρας, υπάρχει ένα ενδεχόμενο και συζητείται να μετατραπεί σε μια πολιτική κίνηση".

Σχετικά με τη συμμετοχή του ίδιου είπε: "το πιθανότερο είναι να μπω".