Τι είπαν Καμμένος, Παπανδρέου στη δίκη για τα CDS

Τα μάζεψε ο Πάνος Καμμένος στο δικαστήριο για τα CDS και ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διαβεβαίωσε ότι με όσα είπε δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Αντρίκο Παπανδρέου!

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο γιατί ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο Π. Καμμένος περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του Ταχυδρομικού Ταμιυτηρίου σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε ρώτησε τον κ. Καμμένο "εσείς, λοιπόν, λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου (σ.σ.: του Α. Παπανδρέου)", ο Π. Καμμένος τον διαβεβαίωσε: "Καμία, κύριε πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους...".

Μάλιστα ο Π. Καμμένος αρνείται ότι αποκάλεσε "λαμόγιο" τον ενάγοντα. "Πού τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κύριε πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά" είπε.  Μάλιστα έριξε την ευθύνη στα... μπλογκ: "Είναι προϊόν Διαδικτύου, όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο Διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του Κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες".

Επίσης όταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, διέψευσε ότι έχει αποκαλέσει "μαφία" την οικογένεια Παπανδρέου. Ωστόσο, από τα στοιχεία που παρουσίασε ο ενάγων, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει δηλώσει σε διαφορετικές περιόδους τα εξής: "Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore... Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια". Επίσης: "Για μία ακόμη φορά το μέλος τη οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο Αντρίκος Παπανδρέου...". Και: "Εδώ έχουμε μια συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με νόμους της κόζα νόστρα...".

Διαβάστε τα πρακτικά