Παπαρήγα: Να σκίσουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης και της εφορίας

Το “ξεπέρασμα του φόβου” είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η ελληνική κοινωνία, και όχι οι εκλογές, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν.

“Πριν απ’ όλα για να καταρρίψουμε τα Μνημόνια και τις Συνθήκες και να τα σκίσουμε, πρέπει να σκίσουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης, πρέπει να σκίσουμε τα χαρτιά της εφορίας -το λέω και μεταφορικά και κυριολεκτικά- πρέπει να σκίσουμε τα χαρτιά για το χαράτσι”, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, και συμπλήρωσε: “Βεβαίως αυτά δεν θα μας δώσουν φαΐ, δεν θα φέρουν δουλειά, αλλά ανοίγουν το δρόμο. Και βεβαίως η κάλπη να δείξει ότι το λαό δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν εύκολα. Λοιπόν, αν δεν σκίσουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα μνημόνια θα τα έχουμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα”.

Η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε ακόμα την κυβέρνηση ότι η πολιτική “νόμος και τάξη” έχει πολύ κοντά ποδάρια, και θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα ξεπεράσει το φόβο και τις συγχύσεις από τις οποίες διακατέχεται.

“Όποιος πιστεύει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν είναι προσωρινά και για όσο διαρκεί η κρίση δεν θα μπορέσει να νικήσει”, τόνισε ακόμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν ήδη αποφασιστεί πριν την κρίση.