Παπαδημούλης: Οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι δικαιολογημένες

Για "σχέδιο" Σαμαρά που αφορά στην πρόκληση έντασης στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο με την πρόκληση δυσφορίας από τον κόσμο λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, ώστε, με την επίδειξη πυγμής από την πλευρά της κυβέρνησης, να καρπωθεί πολιτικά οφέλη το Μαξίμου, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκpρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Στο θέμα της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός. Η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην ταλαιπωρία του κοινού, στη μεθόδευση της πολιτικής επιστράτευσης. Oι εργαζόμενοι σπρώχθηκαν αναγκαστικά σε έναν αμυντικό αγώνα και η κυβέρνηση σχεδίασε, πάνω στην ταλαιπωρία του κόσμου, να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιστράτευση για να κερδίσει πολιτικούς πόντους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα σχέδιο στο οποίο "σέρνει" η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς το σύνολο της κυβέρνησης, γράφοντας κυριολεκτικά στα παλιά του τα παπούτσια τις ενστάσεις ακόμη και των κυβερνητικών του εταίρων", πρόσθεσε.

"Η πρότασή μας είναι να αφαιρέσει η κυβέρνηση την απειλή για την πολιτική επιστράτευση από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να απεργούν. Να γίνει επίσης διάλογος, με ορίζοντα τον Απρίλιο, για το πώς θα υλοποιηθεί η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το κόστος και μικρότερες οι εσωτερικές αδικίες. Από αυτό θα κερδίσουν άμεσα, όλοι", τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι δικαιολογημένες, όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΜ αλλά ευρύτερα, διότι έχουν υποστεί και υφίστανται τρομακτικές μειώσεις μισθών την τελευταία τριετία, την ίδια στιγμή που άλλα κοινωνικά στρώματα δεν έχουν πληρώσει τίποτα. Πρόκειται για μία άδικη κατανομή των βαρών".