Ευ. Βενιζέλος: Το ξέρουμε ότι δεν αρέσουμε

Τη φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι: "Το ξέρουμε ότι δεν αρέσουμε".

Όπως είπε: "Για εμάς, οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι άλλοθι, αλλά είναι επιλογές ζωτικής σημασίας που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από την κρίση αυτοδύναμοι Χρειαζόμαστε μια μεγάλη θεσμική και κοινωνική συμφωνία για την εθνική στρατηγική. Κάποιοι την παρεμποδίζουν αυτή τη συμφωνία".

Τόνισε ότι: "Είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ μαζί με την άνοδο της χώρας. Όσοι ονειρεύονται το παλιό ΠΑΣΟΚ όμως χάνουν το χρόνο τους".

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βενιζέλου σε έναν "οιονεί εμφύλιο πόλεμο" με τον οποίο φλερτάρουν κάποιοι, όχι πραγματικό, αλλά συμβολικό, "που διχάζει, που διαιρεί και που έχει ως στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο και αποτυχία". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε: "Μιλήσαμε για το φλερτ με τη βία, με τις πολλαπλές μορφές της, μιλήσαμε για την επαμφοτερίζουσα στάση σε σχέση με τα φαινόμενα αυτά. Παρακολουθούμε τώρα την προκλητική επάνοδο της τρομοκρατίας η οποία έρχεται να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία λέγοντας με πολύ καθαρό τρόπο ποιος είναι ο ρόλος της και ο σκοπός της. Κανείς δεν έχει δισταγμούς και επιφυλάξεις στο να καταλάβει τι είναι αυτό που συμβαίνει. Αλλά σε καμία περίπτωση τα ζητήματα αυτά δε μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων παλαιού τύπου".

Μάλιστα έκανε έμμεση αναφορά στην άσκηση δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος και όσα ακούγονται για εξεταστική για το μνημόνιο και τόνισε: "Όποιος θέλει να μιλήσουμε για τα αίτια της κρίσης, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να καταφεύγουν σε συνομωσίες".