Καμμένος: Το “σενάριο συνωμοσίας” αποδείχθηκε κακούργημα

“Ένα ακόμη “σενάριο συνωμοσίας” των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα”, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εις βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

“Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου και Κατσέλη έρχεται τώρα η Δικαιοσύνη να προσθέσει νέα στοιχεία για τις μεθοδεύσεις και μέσω της πλαστογραφίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που οδήγησαν τη χώρα μας στις δαγκάνες των δανειστών”, επισημαίνει ακόμα ο κ. Καμμένος, και συμπληρώνει: “Οι ευθύνες του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά είναι τεράστιες, καθώς διατηρεί μέχρι σήμερα στη θέση του τον κ. Γεωργίου προκειμένου να παράσχει επιπλέον προστασία στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου”.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας την αποπομπή του κ. Γεωργίου από τη θέση του.

"Σήμερα Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το ν. 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση", αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Καμμένος, και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον ρωτά: "Για πόσο καιρό ακόμη σκοπεύετε να διατηρήσετε στη θέση του τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου προστατεύοντας έτσι τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου;".