Δρίτσας: Γιατί η κυβέρνηση σιωπά για τα στρατιωτικά έγγραφα Βενιζέλου;

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα εγγράφων του ΥΠΕΘΑ.

Ο κ. Δρίτσας στην ερώτησή του τονίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ "γεννούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι ασφαλή τόσο τα αμυντικά σχέδια της χώρας, όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν στον αμυντικό της σχεδιασμό, όπως επίσης και γεννούν απορία για την ιδιοκτησιακή αντίληψη κυβερνητικών αξιωματούχων, εν τούτοις η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός μέχρι τώρα σιωπούν".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη θέσει θέμα νομιμότητας όσον αφορά την διατήρηση των εγγράφων "στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας" και έχει ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στην ερώτησή του προς τον Πάνο Παναγιωτόπουλο ο κ. Δρίτσας ζητά να απαντηθεί από το υπουργείο αν έχουν "οι νυν, αλλά και οι απελθόντες, Υπουργοί Εθνικής Άμυνας το δικαίωμα να διατηρούν στο προσωπικό τους αρχείο άκρως απόρρητα έγγραφα, που αφορούν στην Εθνική Άμυνα; Διατηρεί στο σπίτι του και ο ίδιος τέτοια έγγραφα; Συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών σε περιοδικά; Με ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να σταματήσει τέτοιες διαρροές;"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά, εάν "καλύπτει πολιτικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Γιατί σιωπά;"