Crash test στο Μετρό για την κυβέρνηση

"Ούτε πόντο δεν θα μετακινηθεί η κυβέρνηση , αντιθέτως θα ακολουθήσει σαφή γραμμή αδιαφορώντας για τους συνδικαλιστικούς εκβιασμούς" λένε κορυφαίοι υπουργοί με αφορμή την απεργία στο Μετρό. Ακόμη και επίταξη των εργαζομένων για λόγους δημοσίου συμφέροντoς εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο και συνεργάτες του πρωθυπουργού υπενθυμίζουν με νόημα πως "όσοι δεν κατάλαβαν ότι ο κ Σαμαράς όταν έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται θα το αντιληφθούν τώρα εφόσον συνεχίσουν να προκαλούν".

Η κυβέρνηση βλέπει ήδη τον "κοινωνικό αυτοματισμό" να εξελίσσεται καθώς οι συνδικαλιστές στο Μετρό δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται και δεν έχουν τη δυνατότητα να χάνουν χρόνο και χρήμα για την μετακίνησή τους. Με σαφή εντολή του κ Σαμαρά ο υπουργός Μεταφορών έστειλε τη Δευτέρα τις πρώτες προειδοποιητικές βολές για το παιχνίδι των συνδικαλιστών που έχουν βρει το "κόλπο" να πληρώνονται οι εργαζόμενοι ενώ απεργούν.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για μετωπική με τους συνδικαλιστές του Μετρό τις αμέσως επόμενες ημέρες εφόσον συνεχίσουν να απεργούν και θεωρεί ότι στο πλευρό της θα είναι και οι πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση αυτή όπως λένε στην κυβέρνηση θα είναι η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν σε πολλά μέτωπα ενόψει και των αποκρατικοποιήσεων. Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν πως στο πεδίο αυτό θα εκτεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα αιτήματα τους να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο. Οι πολίτες θα αντιληφθούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί παλαιοκομματικές πρακτικές , λένε στην κυβέρνηση, και πως άκριτα στηρίζει κάθε κινητοποίηση και αίτημα με στόχο να κερδίσει ψήφους δυσαρέσκειας αδιαφορώντας τελικά για την πορεία της χώρας και της οικονομίας. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν στην κυβέρνηση , δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε να συναντηθεί για συζήτηση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μόλις ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις.

Η προηγούμενη συνάντηση τους δεν είχε καρποφορήσει αφού είχαν αποφύγει να δεσμευτούν ότι σταματούν την αποχή από τα καθήκοντά τους.