Εισαγγελέας ψάχνει την αποδέσμευση χρημάτων φοροφυγάδων

Παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, περί αποδέσμευσης καταθέσεων φορολογικών παραβατών και "φυγάδευσης" των ποσών στο εξωτερικό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπονής και Μουζακίτης διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του πρώην βουλευτή ο οποίος ζήτησε και την παρέμβασή τους.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρχιμάκης, "μεγαλοφοροπαραβάτες" επιτυγχάνουν μέσω παρεμβάσεων του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, την αποδέσμευση καταθέσεών τους και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αιτιολογίες που δεν ισχύουν.

Ο κ. Καρχιμάκης καλούσε του εισαγγελείς να ερευνήσουν σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας για περιπτώσεις δεσμεύσεων τραπεζικών καταθέσεων, για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες ανακλήθηκαν με αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού. Ακολούθως προέτρεπε να διασταυρωθούν τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν από τις Εφορίες, με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να εξακριβωθεί αν αποδεσμευμένα ποσά εστάλησαν στο εξωτερικό για διάφορους σκοπούς και τελικά να εξακριβωθεί αν τα επίμαχα ποσά διατέθηκαν πράγματι για τους λόγους που αποδεσμεύτηκαν.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη στο διαδίκτυο έχει ως εξής:

κ. Πεπόνη, ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη φυγαδεύονται στο εξωτερικό και αν διοχετεύτηκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν.

κ. Πεπόνη οικονομικέ εισαγγελέα, ενεργοποίηστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε ,αν μετά την αποδέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροπαραβατών, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα ,οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδεύτηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ η αν τελικά διοχετεύθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ: 1) από όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων και αποφάσεις του υφυπουργού Μαυραγάνη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.

2) ΖΗΤΗΣΤΕ επίσης, αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά, διασταύρωση με όλες τις τράπεζες και την τράπεζα Ελλάδος, αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατων φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

3) Ζητήστε τέλος να ελεγχθεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατών απο τον κ. υφυπουργό οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν. Κύριε οικονομικέ εισαγγελέα εάν ερευνήσετε όλα αυτά θα εκπλαγείτε".