Βενιζέλος: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

"Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα" σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Χατζηδάκη.

Σημείωσε ότι "δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση" για να συμπληρώσει ότι "δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς".

Ζήτησε ακόμη να μετατραπεί το ΕΣΠΑ σε "ΕΣΠΑ Κρίσης" μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

Για το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι: η ρευστότητα και η απασχόληση, που για να επιτευχθούν πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα, σημείωσε, ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστούν, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα ναυπηγεία προκειμένου να διασωθεί ο κλάδος. Επίσης ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Για την έξαρση των κρουσμάτων βίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: "Βλέπουμε μια αδικαιολόγητη κλιμάκωση" αναφέροντας ότι σκοτεινοί κύκλοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση. Ο ίδιος σημείωσε ότι "χρειάζεται κοινωνική καταδίκη και αποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού".