Πυρ ομαδόν κατά Λοβέρδου

Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και νυν επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και έσυραν την Ελλάδα με το ζόρι στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Λοβέρδος με νέα ανακοίνωσή του επιχειρεί να ανασκευάσει και να συμμαζέψει την έκρυθμη κατάσταση στο χώρο της κεντροαριστεράς, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη παραποίηση των λεγομένων του. Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη ΝΕΤ, το Σάββατο, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε ότι υπαίτια για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης του ΔΝΤ είναι η Λούκα Κατσέλη. Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι στο σχέδιο αυτό αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν καταιγισμό εξελίξεων, με αντιδράσεις, διαψεύσεις και βολές να έρχονται από όλες τις πλευρές. Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με τα λόγια “κρίμα Αντρέα”, ενώ κατηγορεί τον πρώην στρατηγό της κυβέρνησης Παπανδρέου για “ρήξη με την αλήθεια”.

Παράλληλα, τη Δευτέρα νέα "καρφιά" εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου εκτόξευσε ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου του 2010, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Λοβέρδος, “όλοι, μα όλοι συμφωνήσαμε στη γραμμή να προστρέξουμε, να προσφύγουμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης γιατί βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας”.

Κατσέλη: Λυπάμαι για τον Λοβέρδο

Αιχμηρή απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο εξέδωσε και η Λούκα Κατσέλη. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ, η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την εξής δήλωση:

"Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος.

Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση".

Ραγκούσης: Μοναδική εφικτή λύση το ΔΝΤ

Όμως ακόμα και ο Γιάννης Ραγκούσης, που έχει καταφερθεί αρκετές φορές εναντίον της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά για την προσφυγή στο ΔΝΤ, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του προς τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, σχολιάζοντας ότι ο τριμερής μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ υπήρξε η "μοναδική εφικτή λύση".

Ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται ακόμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον ότι ζήτησε υποκριτικά συγγνώμη προεκλογικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ αποδίδει τα όσα συνέβησαν τότε και την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, που είχε αποκλειστεί από τις αγορές, στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων.