Α. Γεωργιάδης: Αυτή η κυβέρνηση θα κρατήσει δεκαετία

Στη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι από την ψηφοφορία η κυβέρνηση βγήκε “τρομερά ενισχυμένη” και προέβλεψε μάλιστα ότι αυτή η κυβέρνηση θα κρατήσει για μία δεκαετία. “Αυτό θα πει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είμαστε μπετόν αρμέ”, συμπλήρωσε.

Επικριτικός ήταν απέναντι στους οικονομικούς εισαγγελείς για τα στοιχεία που προσκόμισαν την τελευταία στιγμή στη Βουλή χθες το βράδυ. “Επειδή είδα τα στοιχεία που προσκόμισαν τελευταία στιγμή, τρίχες! Είναι απλά οι καταθέσεις των μαρτύρων. Το ότι το έστειλαν εκείνη την ώρα, έδωσε στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να δώσει την εικόνα ότι κάτι πάμε να συγκαλύψουμε”, τόνισεμ εξηγώντας: “Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν παίξει πολιτικό παιχνίδι.
Γιατί αν έχουν κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να φύγουν από τη θέση τους. Αν έχουν σκοπό να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ή τη Χρυσή Αυγή, να μας το πούνε. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής έμπνευση. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί και θα καταλάβουν οι εισαγγελείς ότι με τη Βουλή δεν παίζουμε”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο επεισόδιο που είχε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με τη Φωτεινή Πιπιλή. Χαρακτήρισε “ανεξέλεγκτο” τον κ. Κασιδιάρη και εκτίμησε ότι γι' αυτόν το λόγο το κόμμα του τον έχει “τραβήξει πίσω”, ενώ ευθύνες για την αντιμετώπιση του περιστατικού επέρριψε και στον πρόεδρο της Βουλής. “Μιλάει με αυτό το ύφος και η Βουλή το προσπερνάει. Εκεί είναι τρομερή η ευθύνη του Προεδρείου. Θα έλεγα “τώρα, ο κ. Κασιδιάρης, αποβάλλεται από την αίθουσα”. Υπάρχει διαδικασία από τον κανονισμό. Ο κ. Μειμαράκης χθες έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο. Τον κατηγορώ γιατί είχε μεγάλη ευαισθησία δημοκρατικότητας. Δεν έπρεπε να δείξει τόσο μεγάλη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.