Ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα οι πολιτικοί αρχηγοί

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε τους αρχηγούς για τα τελευταία κρούσματα βίας και τις προσπάθειες του υπουργείου του για τη δημόσια ασφάλεια στη χώρα.

"Θέλω να καταστήσω ξεκάθαρο ένα πράγμα: Η ανομία, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή", τόνισε ο κ. Δένδιας, εξερχόμενος της σύσκεψης.

Εξάλλου, βασικός στόχος των πολιτικών αρχηγών στη σημερινή τους συνάντηση είναι να στείλουν μήνυμα ότι έχουν συμπτύξει αρραγές μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και της βίας, πέρα από τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα τους και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, στη συνάντηση βρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις που αναμένονται στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η βία, όχι μόνο η τρομοκρατική, αλλά και κάθε μορφή βίας, προσθέτοντας ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση απευθύνουν πρόσκληση συνεννόησης σε όσους πιστεύουν στο Κράτος Δικαίου. Αναφερόμενος δε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι πρόκειται για "ωμή πολιτική σκευωρία" εις βάρος του και υπογραμμίζοντας: "Την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή". Τόνισε εξάλλου ότι οι αρχηγοί θα συζητήσουν και πάλι την επόμενη εβδομάδα για τα ίδια θέματα.

 

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι τους τρεις αρχηγούς απασχόλησε κατά κύριο λόγο το θέμα της βίας, καλώντας σύσσωμες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να υψώσουν ένα οχυρό ενάντια στα φαινόμενα βίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι "αποκλειστική υπόθεση και αρμοδιότητα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής". Ανέφερε ακόμα ότι οι τρεις αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουν τη συζήτησή τους.