Ψηφίστηκε με 166 “ναι” το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Επί συνόλου 290 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επί της αρχής 166, κατά ψήφισαν 123, ενώ "παρών" δήλωσε ένας βουλευτής.

Όσον αφορά τα επιμέρους άρθρα, όλα πέρασαν με 166 ψήφους υπέρ, 121 κατά και 3 "παρών", με εξαίρεση το άρθρο 35, που πέρασε με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 3 "παρών", και το άρθρο 31, που ψηφίστηκε με 165 ψήφους υπέρ και 122 κατά.

Από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι μόνοι που διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή ήταν αυτοί της Δημοκρατικής Αριστεράς,  που καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.

Διαφοροποίηση είχαμε όμως και στο ΠΑΣΟΚ, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να ακολουθεί τη "γραμμή" της Δημοκρατικής Αριστεράς και να καταψηφίζει το άρθρο 35.

"Παρών" ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε όλα τα άρθρα, ενώ ο Μιχάλης Κασσής ψήφισε "ναι" σε όλα τα άρθρα, πλην των 31 και 35.

Απόντες ήταν από τη διαδικασία, μεταξύ άλλων, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης, Θοδωρής Παραστατίδης και Άντζελα Γκερέκου.