Χρυσή Αυγή: Από τον παγανισμό στις “σταυροφορίες”

Στο παγανιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι στις απαρχές του το κόμμα λάτρευε το θεό Απόλλωνα, όμως άλλαξε... θρησκευτικές προτιμήσεις για να αποσπάσει τις ψήφους των πιστών του Χριστιανισμού.

Το δημοσίευμα ξεκινά με την πρόσφατη τελετή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής για το χειμερινό ηλιοστάσιο, τελετή που παραπέμπει σε παγανιστική λατρεία, ενώ σε αποσπάσματα κειμένων από έντυπα της Χρυσής Αυγής κατά τη δεκαετία του 1980 οι συντάκτες εμφανίζονται να παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος “αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου”.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού “Αντεπίθεση”, του μετώπου νεολαίας της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτεται ο λόγος που τα μέλη του κόμματος γιορτάζουν το χειμερινό, αλλά και το θερινό ηλιοστάσιο. “Πρόκειται για μία από τις ιερότερες εορτές της ευρωπαϊκής παγανιστικής λατρείας. Έτσι, είτε αναφερόμαστε σε Έλληνες, Κέλτες, Γερμανούς ή Σλάβους, είναι εξίσου σημαντική εορτή”, επισημαίνεται, και ακόμα: “Γιορτάζεται λοιπόν η Ζωή και αποδίδονται τιμές στον Ήλιο και τη Φύση γενικότερα”.

Σε άλλο δημοσίευμα από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού “Χρυσή Αυγή” αναφέρεται: “Όταν ο Γρηγόριος ο Μέγας αποφάσισε να εγκαταστήσει τις “χριστιανικές” γιορτές στις ίδιες περίπου ημέρες με τις πανάρχαιες παγανιστικές γιορτές των προγόνων μας, εξυπηρέτησε (μάλλον ακούσια) την επιβίωση της ψυχικής ακεραιότητας της Φυλής. Ήδη, η λαίλαπα του Εβραιοχριστιανισμού και των υπόδουλων σ'αυτόν αρχόντων είχε αφανίσει με λύσσα και μισαλλοδοξία πάμπολλα στοιχεία του Λευκού Πολιτισμού, γκρεμίζοντας τους αρχαίους θεούς από τα βάθρα τους και ξεκληρίζοντας τους πιστούς (...) Ο Χριστός, Φοίβος και Μίθρας μαζί ενσαρκώνεται στη Γη για να διώξει το σκοτάδι και το κακό μακριά από τους ανθρώπους. Αλεξίκακος και ιατρός, εξορκιστής των δαιμόνων και φύλακας των παιδιών, φωτοβόλος Υιός του Μεγάλου Πατέρα προστάτη. Του Πατέρα που παίρνει στη χριστιανική εικονογραφία τη μορφή του Διός-Βοτάν”.