Ο Μαυρογιαλούρος πέθανε (;). Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος !

Ας ξεχάσουμε τι έπρεπε και δεν έχει γίνει τα τελευταία δυόμισι μνημονιακά χρόνια.

Ας μην αναφερθούμε στο πόσο έχουν υποφέρει οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, για να προστατευθούν αυτοί του Δημοσίου, αλλά και πολλές επαγγελματικές συντεχνίες.

Ούτε στις σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, που φέρνει για όλους ο νέος νόμος.

Ας μείνουμε στο γεγονός ότι σήμερα – έστω και σιγά, σιγά – κάτι πάει να γίνει. Είτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είτε με νομοσχέδια εξπρές, επιχειρείται να προωθηθούν αλλαγές, που είχαν μείνει στα χαρτιά το προηγούμενο διάστημα.

Μία εξ αυτών είναι και το κλείσιμο εφοριών και η συγχώνευσή τους με άλλες. Ο δεύτερος γύρος της συγκεκριμένης παρέμβασης αναβάλλεται διαρκώς, λόγω “τεχνικών θεμάτων”, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Είχε, όμως, προηγηθεί μια σειρά από τηλεφωνήματα προς το οικονομικό επιτελείο και προσωπικά προς το Γιάννη Στουρνάρα – το περιέγραψε και ο ίδιος, άλλωστε – με σκοπό – τι άλλο ; - να παραμείνουν ανοιχτές οι ΔΟΥ της περιοχής τους.

Βουλευτές, δήμαρχοι, στρατιωτικοί, “τοπικοί παράγοντες”, ακόμα και υπουργοί έχουν απευθυνθεί στον κ. Στουρνάρα, διατυπώνοντας το σχετικό αίτημα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως έχει αποκαλύψει το news.gr, καταθέτες του εξωτερικού, που έχουν πάρει ραβασάκι από την εφορία για αδήλωτα χρήματα, ζητούν από υπουργούς να μεσολαβήσουν, ώστε να εξαιρεθούν.

Μαθαίνω, επίσης, ότι η αποτυχία του διαγωνισμού για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οφείλεται – μεταξύ άλλων - σε παρεμβάσεις συνδικαλιστών και βουλευτών από όλες τις πολιτικές πτέρυγες, με στόχο να μην πουληθεί η τράπεζα..., παρεμβάσεις, που λειτούργησαν – προσωρινά ; - αποτρεπτικά για τους υποψήφιους επενδυτές.

Πολιτικαντισμοί και νοοτροπίες παλαιότερων δεκαετιών εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν στην Ελλάδα του 2013.

Το ίδιο και κάθε είδους Μαυρογιαλούροι.

Κάνοντας τεράστιο κακό στην οικονομία, στην κοινωνία, στη χώρα.

Είναι στο χέρι μας να τους απομονώσουμε και να λειτουργήσουμε με λογικές σύγχρονες και όχι παλαιοκομματικές.

Αλλιώς, το σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο.

Οι πολλοί (εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και συνταξιούχοι) θα συνεχίσουν να υφίστανται με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της κρίσης χρέους, για να μην χαθούν τα κεκτημένα και τα πρoνόμια των ολίγων (δημοσίων υπαλλήλων, κομματικής νομενκλατούρας και φοροφυγάδων).

Και η ζωή θα συνεχίζεται στο βασίλειο των Μαυρογιαλούρων.

 

[email protected]