Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο

"Κατάπτυστο" χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική. Μιλώντας στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου επεσήμανε ότι: "Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία".

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Από τη φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι. Τώρα τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο".

Όπως είπε: "Το μέτωπο από τη μια έχει τους οπαδούς τις μιζέριας και της καταστροφής και από την άλλη τις δυνάμεις της ασφάλειας και της δουλειάς".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι πρέπει: "Να συζητήσουμε για έναν άλλο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον τρόπο εκλογής του. Η άμεση εκλογή από το λαό πρέπει να συζητηθεί".

Είπε ακόμη πως: "Τα τρία κόμματα πρέπει να διαμορφώσουν ενιαία πρόταση για την αναθεώρηση του συντάγματος".

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προσωπικές του ευθύνες ως προς τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, καταλογίζοντάς του ότι "πετάει την μπάλα στην εξέδρα".

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής. H υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους. Αντί ο κ. Βενιζέλος να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πετώντας την μπάλα νευρικά στην εξέδρα, καλείται να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προσωπικές του ευθύνες ως προς τη διαχείριση της λίστας. Η διαχρονική επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας θα λάβει τέλος".