Λεβέντης: Αν συνεχίσει έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 5%

Άνετη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών προβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Πολιτικές εξελίξεις τον ερχόμενο Ιούνιο προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Όπως επεσήμανε ο κ. Λεβέντης, ο Ιούνιος είναι «κρίσιμος μήνας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας», καθώς «και την αξιολόγηση να πάρει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δηλαδή θα κόβει από τους νησιώτες για να δώσει στους ηπειρώτες. Αυτός ο κοινωνικός εμφύλιος δεν έχει τέλος».

Η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι, αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 5% και θα καταρρεύσει».

Όσον αφορά στο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, σχολίασε: «Όταν σε μια οικονομία αφαιρείς τις δαπάνες τότε επιτυγχάνεται θετικό πρόσημο. Αφού έχει πλεόνασμα η ελληνική οικονομία, γιατί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις τις προς τους ιδιώτες; Εδώ έχουμε στάση πληρωμών. Γιατί τότε κρατά αυτή τη στάση η κυβέρνηση; Δίνει το πλεόνασμα στους Γερμανούς; Δεν νομίζω».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, παρατηρώντας πως «η Γαλλία δεν πάει προς τον φασισμό» και προβλέποντας πως η νίκη του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.