Τζανακόπουλος: Έχουμε καλές πιθανότητες να υπερισχύσουμε στα εργασιακά

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

«Η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός», δήλωσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «είναι κομβικής σημασίας αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με στόχο την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Γιατί πια η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας».

«Συνεχίζουμε εντατικά, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Σε μια προσπάθεια να χρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση τις καθυστερήσεις, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ -εκούσια ή μη- λησμονούνται στο δημόσιο διάλογο. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για 3,6 δισ. μέτρα περαιτέρω λιοτότητας έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης. Εκείνα τα εμπόδια άρθηκαν μετά από επίμονη προσπάθεια και έτσι φτάσαμε σε μια λύση χωρίς να γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις. Τα ίδια εμπόδια έθεσε το ΔΝΤ και κατά τις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση: Επανήλθε με απαίτηση για 4,5 δισ. επιπλέον μέτρα λιτότητας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Και πάλι καταφέραμε να καταλήξουμε στο πλαίσιο που συζητάμε σήμερα: Μια συμφωνία η οποία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

«Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία που μπορεί να προκαλεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Όσο όμως πεπερασμένος είναι ο χρόνος, άλλο τόσο πεπερασμένες είναι και οι αντοχές τις ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη λιτότητα» είπε.

«Τις τελευταίες μέρες η ΝΔ βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και πρoσέθεσε: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητστοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».