Κόντρα Σαμαρά – Ψωμιάδη στην Περιφέρεια

Υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να κηρύξει οριστικά έκπτωτο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, το Σάββατο θα συνεδριάσει η παράταξη της πλειοψηφίας για να επιλέξει τον νέο περιφερειάρχη.

Από τη μέρα που τέθηκε σε αργία ο κύριος Ψωμιάδης τα καθήκοντα περιφερειάρχη εκτελεί ο αναπληρωτής και αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος παρά τη δυσφορία που προκάλεσε η απόφαση αυτή στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη το 2010 όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επέμενε και τότε να βάλει υποψήφιο τον αδερφό του Διονύση. Φαίνεται πως αποτελεί επιλογή και απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει τέλος στις σχέσεις του με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στο πλαίσιο της ανανέωσης και της πολιτικής επανεκκίνησης της παράταξης αν και πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να έχει πολιτικό κόστος σε εκλογικό επίπεδο. Ο κύριος Τζιτζικώστας δεν είχε κατέβει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επιλέγοντας να ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονικής .