Δημοσκόπηση: Πιάνει… ταβάνι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σαρωτικό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε εκτίμηση ψήφου και παράσταση νίκης

Προβάδισμα 17 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% (μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ (-1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2% και το Ποτάμι με 1,5%.

Σαρωτικό είναι εξάλλου το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση ψήφου, καθώς το 73% των πολιτών εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 60,5 μονάδων).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας, με ποσοστό 42%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει πάντως ποσοστί 37%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, το 52% των πολιτών δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ περίπου τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιδείξει συναίνεση και να υπερψηφίσει τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ερώτημα για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία επανέφερε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, καθώς πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα. Με αυτή τη θέση συμφωνεί μάλιστα και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,5%.