Ο εισαγγελέας καλεί τους “εξαφανισμένους” της λίστας Λαγκάρντ

Τρεις δικαιούχους των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ, καλούν ως ύποπτους οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να καταθέσουν.

Όπως αναμένεται, τις επόμενες ημέρες θα περάσουν να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση της λίστας οι Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και ο άντρας της αδέρφης της.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν ξανά οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ,Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και συνεργάτες του γραφείου του Παπακωνσταντίνου ως ύποπτοι για εξηγήσεις.

Παράλληλα για τις ξαδέρφες του πρώην υπουργού θα γίνει φορολογικός έλεγχος, όπως για όλα τα πρόσωπα της λίστας.

Εν τω μεταξύ ως προς τον φορολογικό έλεγχο που γίνεται για όλους τους μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ ,από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι κάποιοι δεν κάλυπταν τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα κληθούν για εξηγήσεις όλα τα πρόσωπα που δεν δικαιολογούν τα δηλωμένα εισοδήματα τους στις καταθέσεις που εντοπιστήκαν.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα υπέβαλε την παραίτηση της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια θεωρεί αστήρικτη τη δημόσια μνεία του ονόματός της και υπογραμμίζει πως ο τραπεζικός λογαριασμός της αποτελεί νόμιμη περιουσία της ιδίας και του συζύγου της, ενώ σημειώνει πως υποβάλλει παραίτηση για να διευκολύνει την έρευνα.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει στην παραίτησή της, πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.

Το όνομα της ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής, ο ξάδελφός της Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έσβησε την καρτέλα της από τη λίστα.