Σκουρλέτης: Στο κάδρο των ευθυνών Βενιζέλος – Παπανδρέου

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συμπεριέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης, στο κάδρο των υπευθύνων που μαζί με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του κ. Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha 9,89: "Αλίμονο αν όλη η υπόθεση Λαγκάρντ αρχίζει και τελειώνει στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Νομίζω ότι επεκτείνονται οι ευθύνες. Ασφαλώς στον κ. Βενιζέλο ο οποίος έχει τεράστια ευθύνη γιατί απέκρυψε αυτήν τη λίστα επί μήνες στο γραφείο του, δεν την αξιοποίησε ούτε κατ΄ ελάχιστον την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείτο να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του, εκείνοι λοιπόν, ως υπεύθυνοι, ως πολιτικοί προϊστάμενοι αγνόησαν μια δυνατότητα που υπήρχε για να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε ως πρωθυπουργός για τη λίστα και το περιεχόμενό της. Μου είναι αδιανόητο να το πιστέψω".

Ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε ωστόσο να προκαταλάβει την απόφαση που αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. "Εμείς σήμερα ολοκληρώνουμε, μετά από ένα κύκλο διαβουλεύσεων, τη μορφοποίηση της πολιτικής μας πρότασης. Σήμερα το απόγευμα θα τη μορφοποιήσουμε οριστικά. Σε επίπεδο προσώπων. Δεν θέλω για λίγες ώρες να προτρέξω", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ διευκρινίζοντας ότι σε επίπεδο εύρους ευθυνών το κόμμα του έχει καταλήξει.