Νέα δημοσκόπηση: Μόνο πέντε κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου

Διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33%, έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,5%.

Παράλληλα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.

Όσον αφορά στο τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποτύχει, το 33,5% των πολιτών τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής. Το δημοψήφισμα προκρίνει ποσοστό κάτω του 12%.

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.