Δυσοίωνο εκτιμούν το 2013 οι Έλληνες

Με απαισιοδοξία υποδέχονται οι Έλληνες το νέο έτος, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.

Το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012. Στα βασικότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα το 62% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις, το 86,6% βλέπει θετικά τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου και το 70% συμφωνεί με το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,6%, με την ΝΔ να ακολουθεί στο 21,5%. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 9,8% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται από την κοινή γνώμη ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνοντας 46,1% έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...