Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Σε διψήφιο αριθμό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 11 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%, το ΚΚΕ με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι με 2% και η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 7,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 61%, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 33% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 20% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. “Κανένας από τους δύο” απαντά το 41% των πολιτών.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 38% δηλώνει ότι επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το 24% υποστηρίζει τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ το 22% τάσσεται υπέρ της παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία.

Διχασμένοι παρουσιάζονται εξάλλου οι πολίτες όσον αφορά στο αν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων, με το 45% να απαντά “μάλλον όχι” και “σίγουρα όχι”, ενώ το 43% να απαντά “μάλλον ναι” και “σίγουρα ναι”.