ΑΝΕΛ: Δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων

Χρειάζεται διαφορετικό μείγμα φορολογικής πολιτικής για να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, υποστηρίζει η Μανταλένα Παπαδοπούλου

«Σκληρή» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβαση της στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, και παρατήρησε πως «δεν μπορεί το ΔΝΤ να παίζει παιχνίδια με τους Ευρωπαίους στις πλάτες των Ελλήνων. Στόχος μας είναι να μην υπάρξουν νέα μέτρα για μετά το 2018».

«Η ανεργία είναι μάστιγα και για να ξεπεραστεί και να μπορέσει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων: θα πρέπει να γίνει ρύθμιση του χρέους, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να ξαναδούμε τους φορολογικούς συντελεστές και να υπάρξει εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων», είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. «Το 3,5% στα πρωτογενή πλεονάσματα το διορθώσαμε από το 4,5% που είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την οποία οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε, μαζί με τις προσπάθειες για τη ρύθμιση του χρέους, προωθεί πολιτικές προκειμένου η χώρα μας να βγει από την ύφεση με την κοινωνία όρθια. Με στόχο τη στήριξη των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, στον προϋπολογισμό προβλέπεται κονδύλι 750 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δαπάνες, από το τίποτα της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου».

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ακόμα ότι χρειάζεται διαφορετικό μείγμα φορολογικής πολιτικής για να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως όταν ο κ. Μητσοτάκης προτείνει ραγδαίες φορολογικές ελαφρύνσεις, «δεν μας λέει από πού θα μπορεί να βρει τα χρήματα».

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή και τις σχετικές λίστες, έκανε λόγο για επί πολλά χρόνια ανύπαρκτους ελέγχους και απόκρυψη των λιστών «Λαγκάρντ» και «Μπόργιανς» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντίθετα, σημείωσε, με τη σημερινή κυβέρνηση, «ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπ. Οικονομικών έχει βεβαιώσει μέχρι στιγμής 224,5 εκατ. ευρώ μόνο από τη λίστα «Λαγκάρντ»».

Για τη συζήτηση περί συναίνεσης, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «η τετραετία δεν τελείωσε. Ο προγραμματισμός και οι στόχοι των δύο κομμάτων που συγκροτούν αυτή την κυβέρνηση παραμένουν: η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μπει μια τάξη στα ζητήματα του κράτους και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του ελληνικού λαού αυτή την οικονομική μέγγενη στην οποία μας έφεραν, με την κοινωνία όρθια».

«Με αφορμή τη συζήτηση περί συναίνεσης, οι ΑΝΕΛ δεν έχουμε αντίρρηση να συνεργαστούμε με υγιείς δυνάμεις, αλλά όχι με εκείνους που είναι μέσα στα κυκλώματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Οι ΑΝ.ΕΛ συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορεί να υπάρχει συναίνεση κομμάτων με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.