“Πίστευα ότι το κράτος ήταν άθλιο και για αυτό ψήφισα το Μνημόνιο”

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ να φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα ζητά να επωμιστούν όλοι οι υπόλοιποι τους λογαριασμούς όλων όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

Ωστόσο, σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι οι πολίτες επωμίζονται ήδη αρκετά βάρη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ερώτηση για το αν αυτό θα είναι ένα επιπρόσθετο βάρος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να σχολιάσει. Παρόμοια στάση κράτησε και σε ερώτηση για την ήδη υπάρχουσα εισφορά αλλυλεγγύης, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γεωργιάδης "διοχετεύεται στο ΕΚΑΣ, τις συντάξεις και αλλού".

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί εξαθλίωσης ελέω Μνημονίου, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι "δεν είναι το Μνημόνιο και το κούρεμα οι αιτίες για την εξαθλίωση του κόσμου. Θα ήταν πολύ χειρότερα σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπούσε".

Ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σχετικά με τη σπουδαιότητα του Μνημονίου, τονίζοντας: “Πίστευα ότι το κράτος μας ήταν άθλιο για αυτό ψήφισα το μνημόνιο. Το μνημόνιο για μένα είναι η μοναδική ευκαιρία το κράτος να γίνει κανονικό κράτος. Ήθελα να αλλάξει το κράτος και με το πολιτικό μας σύστημα δομημένο όπως ήταν δεν θα άλλαζε ποτέ. Εάν δεν φτιάξουμε το κράτος θα κοπεί η χρηματοδότηση της χώρας”.

Και συνέχισε αναφορικά με το θέμα των μαϊμού συντάξεων: “Το τελευταίο 8μηνο έχουν γίνει θαύματα στο θέμα των μαϊμού συντάξεων. Για πρώτη φορά καταγράφηκαν ποιοι παίρνουν σύνταξη και ποιοι όχι. Τεράστια ευθύνη έχει και το κράτος αλλά και αυτός που το εξαπατούσε και παρανόμως εισέπραττε τη σύνταξη”.