Βίτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση για υποχρεωτική στράτευση στα 18

Πιο σημαντικό ζήτημα το πώς θα έχουν καλύτερες γνώσεις οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει από χθες σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σήμερα στα εγκαίνια της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αυτή την στιγμή προχωράμε ως έχουμε. Το κεντρικό ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία κατά πρώτον θέλουμε να πετύχει την μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων σε σχέση με τις απειλές που η έχει η Ελλάδα και κατά δεύτερον το έμψυχο υλικό που έχουμε να είναι πολλαπλασιαστής δύναμης. Οπότε, αν βάζαμε το ζήτημα, πότε πρέπει κάποιος να στρατεύεται, με το ζήτημα το πώς ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός θα πρέπει να έχουν καλύτερες γνώσεις, εγώ θα έβαζα προτεραιότητα στο δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Βίτσας.