Νέα δημοσκόπηση: Άνοιγμα της “ψαλίδας” και στη Βουλή η Κωνσταντοπούλου

15 ποσοστιαίες μονάδες χωρίζουν πλέον τα δύο κόμματα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας πλέον το 15%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 28,5% σε έρευνα πριν από ένα μήνα) έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ (από 16%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 6,5%, το ποσοστό της αποχής ανέρχεται σε 15,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 19%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 64%, έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με ποσοστό 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 89% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, ενώ μόνο το 6,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το 79% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, ενώ το 13,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.