Ρωμανιάς: Η Αχτσιόγλου δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Κατρούγκαλο

Λίγες ώρες μετά το διορισμό της, η νεαρή υπουργός συγκεντρώνει τα πυρά

Δεν πέρασαν 12 ώρες από το διορισμό της μόλις 31 ετών, Έφης Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας και ήδη συγκεντρώνει τα πυρά.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς, πρώην στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, έστρεψε τα πυρά του στη νέα υπουργό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι έχει συνεργαστεί για μικρό διάστημα με την κ. Αχτσιόγλου στο υπουργείο και ότι του τη σύστησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Επεσήμανε ότι «ξέρει το εργατικό, αλλά δεν ξέρει καθόλου το Ασφαλιστικό». Μάλιστα επεσήμανε ότι η νέα υπουργός «δεν θα κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο», ενώ υπογράμμισε ότι ήταν σκιά του υπουργού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η κ. Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.