“Εμφύλιος” στη ΝΔ μετά το… άδειασμα Κουμουτσάκου σε Γεωργιάδη

"Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση", υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος για τις αναφορές του αντιπροέδρου της ΝΔ για την Αριστερά

“Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο μεταξύ ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου που εξελήφθησαν ως “άδειασμα” του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη για τις αναφορές του τελευταίου κατά της Αριστεράς.

"Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι' αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή”, σχολίασε ο Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", συνεχίζοντας: “Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη. Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η ΝΔ υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς. Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση, γι' αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο".

Το “άδειασμα” αυτό από την πλευρά του Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε μία ομοβροντία αναρτήσεων στο Twitter από υποστηρικτές του Άδωνη Γεωργιάδη, που μέσα από το ειρωνικό hashtag #Κουμουνδουρακος (το οποίο μέχρι και τώρα είναι το δημοφιλέστερο σήμερα στο ελληνικό Twitter) στηλίτευαν τη στάση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πήρε θέση το απόγευμα, καλώντας με ανάρτησή του τους διαδικτυακούς φίλους του να μην γράφουν σχόλια κατά του “φίλου” Γιώργου Κουμουτσάκου και υπογραμμίζοντας πως “αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με δύο αναρτήσεις του (με διαφορά αρκετών ωρών) σημείωσε με νόημα πως “ο εκπρόσωπος του Κόμματος ομιλεί ως εκπρόσωπος του Κόμματος”, ενώ επικαλέστηκε και πάλι την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

 

Μάλιστα, ακολούθησε το βράδυ μία ακόμα ανάρτηση-μήνυμα του Γιώργου Κουμουτσάκου στον αντιπρόεδρο της ΝΔ:

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει τέλος στο όλο θέμα με μία... επίθεση φιλίας:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="el" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/GKoumoutsakos">@GKoumoutsakos</a> προφανώς αλλά το φίλος το θεώρησα σημαντικότερο του Εκπροσώπου. Όλα καλά Γιώργο μου λήξις συναγερμού.</p>&mdash; Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) <a href="https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/790981813841911808">October 25, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>