Νέα κόντρα ΝΔ-Παππά για τις καταγγελίες Κοντομηνά

Να ετοιμάσει την απολογία του καλεί τον υπουργό Επικρατείας η Νέα Δημοκρατία - Για αυτοδιασυρμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο ίδιος

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με αφορμή την εμφάνιση-έκπληξη του Δημήτρη Κοντομηνά σε μεσημεριανή εκπομπή του Alpha και τα όσα δήλωσε κατά του υπουργού.

Ο πρόεδρος του καναλιού δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει μαύρο στα κανάλια. Αυτός "σκοτώθηκε" τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;".

“Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό – παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του Υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά”, σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας: “Για όλα αυτά – και για πολλά άλλα – ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή”.

Ο Νίκος Παππάς απάντησε με δήλωσή του στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι “δίνει με επιτυχία τη μάχη για το αυτοδιασυρμό της” και “δεν χάνει την ευκαιρία να αναμασά όσα οι αποτυχόντες του διαγωνισμού εκστομίζουν εναντίον της κυβέρνησης”.

Επεσήμανε ακόμα ότι “η κυβέρνηση έχει ήδη εισπράξει τα 90 εκ. της πρώτης δόσης από τις τηλεοπτικές άδειες”, για να προσθέσει ότι “καταλαβαίνουμε ότι αυτό τους εκθέτει, διότι σε ενάμιση χρόνο κάναμε ότι δεν έκαναν αυτοί σε 27”.

“Για αυτά και για άλλα πολλά θα απολογηθούν”, υπογράμμισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε: “Κατά τα λοιπά ας περιμένουν την επόμενη κατηγορία καναλάρχη, για να εκδώσουν την επόμενη ανακοίνωσή τους”.