Νέα δημοσκόπηση: Έκπληξη για τη διαφορά και την Ένωση Κεντρώων

Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διεύρυνση της “ψαλίδας” ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικ΄οδελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 28,5% (αυξημένο κατά 1% σε σχέση με ένα μήνα πριν) έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ (μειωμένο κατά 1,5% σε σχέση με ένα μήνα πριν), με τη μεταξύ τους διαφορά να αυξάνεται κατά 2,5%, στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2% και το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων εμφανίζεται μειωμένο σχεδόν στο μισό σε σχέση με ένα μήνα πριν (2% έναντι 3,5%), ενώ και το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εμφανίζεται πεσμένο, από το 5,5% στο 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 62%, έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται, σύμφωνα με την έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30,5%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ “κανένας από τους δύο” απαντά αυθόρμητα το 47,5% των ερωτηθέντων.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν η ΝΔ μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το 31% απαντά “συμφωνώ” ή “συμφωνώ απόλυτα”, ενώ το 52,5% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Επίσης, το 60,5% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ όπως έχει δεσμευθεί, ενώ το 27% το πιστεύει.

Από την άλλη, μόνο το 15,5% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα, ενώ το 69,5% απαντά αρνητικά.