ΣΕΔΕΑ σε Λεβέντη: Πες τώρα ποια εταιρεία σου ζήτησε χρήματα

Συγκεκριμένα στοιχεία για την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ζητά ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς

Την άμεση γνωστοποίηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων ή οποιουδήποτε άλλου που ισχυρίζεται ότι τον προσέγγισε και του ζήτησε χρήματα προκειμένου να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του, ζήτησε ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Το πρωί, ο κ. Λεβέντης ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι τον προσέγγισε εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία του ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να παρουσιάσει ενισχυμένα τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων.

Ο ΣΕΔΕΑ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι ασαφείς αναφορές, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, σε τέτοιας ποιότητας και κρισιμότητας θέματα, δεν συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας. Επίσης, τονίζει ότι τέτοιου είδους καταγγελίες πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Τέλος, σημειώνει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στόχος του κ. Λεβέντη δεν είναι η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου μας, περιμένουμε να κατονομάσει την εταιρεία που καταγγέλλει ότι τον προσέγγισε».

Τι απαντά η Ένωση Κεντρώων

"Αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως "βόμβα" είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων", αναφέρει σε διευκρινίσεις της για το θέμα η Ένωση Κεντρώων, που πάντως αρνείται να κατονομάσει το άτομο που προσέγγισε τον Βασίλη Λεβέντη, αναφέροντας:

"Σ' αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για τη Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι η περί ης ο λόγος εταιρία δεν είναι μέλος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. Αυτό αληθεύει. Αντί, λοιπόν να ζητούν κάποιοι αίμα στην αρένα και η αρένα να μένει νοσηρή καλό είναι να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται επί χρόνια για να καθαρίσει ο χώρος και επιμένουμε ότι δεν είναι λύση η εξόντωση ενός».