Στον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Στουρνάρας

Είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προσέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.

Στην επικοινωνία εκείνη, Αλ. Τσίπρας και Γ. Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα. 

Αξιωματική αντιπολίτευση και Μαξίμου αντάλλαξαν πυρά μέσω ανακοινώσεων, όσο ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στη Μπρατισλάβα για τη Σύνοδο Κορυφής. Για «απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ. στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος» κάνει λόγο το Μαξίμου, απαντώντας στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αιχμή τον Γ. Στουρνάρα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ν.Δ. που κατηγορούσε την κυβέρνηση για «άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας» με αφορμή τη χθεσινή έφοδο εισαγγελέων στα γραφεία εταιρείας που ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι «ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας» και επισημαίνει ότι «η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του».

Όπως υποστηρίζει το Μαξίμου, η ανακοίνωση της Ν.Δ. βρίσκεται «στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς».

Το Μαξίμου συνιστά στη Ν.Δ. «ψυχραιμία» και προσθέτει πως «το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. έκανε λόγο για «σφοδρότατη επίθεση της παρέας του Μαξίμου» στον διοικητή της ΤτΕ, την ώρα που, όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη».