Αποστάσεις Στυλιανίδη για τους υπαλλήλους της Βουλής

Σαφείς αποστάσεις κρατά ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, από την κυβερνητική απόφαση για την εξομοίωση των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής με αυτούς των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, όπως κατέστη σαφές σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

“Πιστεύω ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο και τρεις ταχύτητες αντιμετώπισης των λειτουργών του Δημοσίου”, τόνισε, και συνέχισε: “Θα πρέπει να υπάρξουν αντικειμενικά και αξιολογικά κριτήρια. Εάν δουλεύουν, για παράδειγμα, παραπάνω νυχτερινές ώρες, βεβαίως δικαιούνται να έχουν τις υπερωρίες τους, περισσότερο από κάποιους άλλους που έχουν φαινομενικές υπερωρίες. Αλλά όσον αφορά στις μισθολογικές απολαβές, πιστεύω ότι το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία”.

Κληθείς μάλιστα να πάρει θέση για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη λύση που έχει δοθεί για τους υπαλλήλους της Βουλής, απάντησε: “ Δεν μπορώ να αξιολογήσω τη λύση. Δεν με έχει απασχολήσει, γιατί αυτές τις μέρες ήμουν απορροφημένος με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία πέρασε πολύ δύσκολα... Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για ένα θέμα που δεν το ξέρω σε βάθος”.

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ για επίδομα θέρμανσης στα σχολεία από τις αρχές του 2013

"Eίχαμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ, για τη θέρμανση των σχολείων. Έχουμε δώσει ήδη 60 εκατ. ευρώ., τα οποία επαρκούν για τη λειτουργία των σχολείων, μέχρι το πέρας των εορτών. Σχεδιάζουμε να δώσουμε στοχευμένα ένα κομμάτι από τα εναπομείναντα 20 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο για επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν σχολεία, σε δύσκολες περιοχές, για όλο το χειμώνα", δήλωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφορικά με τα προβλήματα θέρμανσης που παρατηρούνται σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δόθηκαν χρήματα για τοπικά έργα, σημειώνοντας ότι διανεμήθηκε το σύνολο της ΣΑΤΑ στους δήμους -299 εκατ. ευρώ- μέσα από τα οποία, "θα επανεκκινήσουν 1.040 έργα και θα ξεκινήσουν νέα".