Τι είπαν Τσίπρας, Τζιτζικώστας και Μπουτάρης στο… Μαϊάμι

Σε καλό κλίμα το γεύμα των τριών σε ψαροταβέρνα της Καλαμαριάς

Όλα τα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή τέθηκαν επί τάπητος στο γεύμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Το γεύμα στην ψαροταβέρνα «Μαϊάμι» της Καλαμαριάς κράτησε περίπου 100 λεπτά της ώρας και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξαν και αρκετές στιγμές με χιούμορ και πειράγματα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο. Καλό ήταν το κλίμα και ανάμεσα στους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μπουτάρη, όπως φάνηκε και από τη σύντομη κουβέντα που είχαν μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

«Εποικοδομητική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τη χαρακτήρισε «πολύ θετική ενέργεια».

«Έθεσα μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Κυρίως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου επανέλαβα την πάγια θέση μου για αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τις υποδομές. Υποδομές μεγάλες της περιοχής μας οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Του ζήτησα την κατασκευή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Από τον πρωθυπουργό πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσα. Μιλήσαμε για το μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την αναβάθμιση της ΔΕΘ».

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γεύμα. Απολαύσαμε ψάρια από τις ωραίες θάλασσες της Χαλκιδικής και λαχανοσαλάτες από τους ωραίους λαχανόκηπους της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη. Από το λιμάνι και τη σύνδεση με την εθνική οδό και από το αεροδρόμιο και τη σύνδεση με τον Αξιό και το Δούναβη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Από τέτοιες άτυπες συναντήσεις ποτέ δεν λύνεις θέματα. Απλώς θίγεις θέματα για να τα λύσεις. Αυτό που είναι καλό είναι ότι ο πρωθυπουργός φώναξε ουσιαστικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου για μια στενή συνεργασία».