Βούτσης: Οι τηλεοπτικές άδειες έδωσαν όσα χρήματα προέβλεπε το 1ο μνημόνιο

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υπενθύμισε πως ακόμα και οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο, περίπου 200- 300 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες

Την ικανοποίηση του για την είσπραξη των 246 εκατ. Ευρώ από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, N. Βούτσης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

"Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μία δικαίωση όσων έδωσαν την πολιτική μάχη για τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο και την αποκόμιση εσόδων για το δημόσιο" δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε ότι το τελικό συνολικό όφελος τεκμηριώνει ότι υπήρχε συγκροτημένο «μπλοκ» των οκτώ που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υπενθύμισε πως ακόμα και οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο, περίπου 200- 300 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο όπως είπε ο Νίκος Βούτσης οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τη διαδικασία.

Η επιτυχία του διαγωνισμού «καταρρίπτει πλήρως όλη την επιχειρηματολογία περί λύτρων ... τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην Digea, για την οποία όπως είπε, από τη διανομή του ψηφιακού σήματος το ελληνικό δημόσιο εισπράττει 18 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αντίστοιχες άδειες κινητής τηλεφωνίας το όφελος ήταν 300 εκατ. Ευρώ.

Ο Νίκος Βούτσης σχολίασε χαρακτηριστικά «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε τέλος ότι το εξαιρετικά μεγάλο τίμημα, επαναφέρει σε άλλη βάση τη συζήτηση για τα MME, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν.