Νέα σύσκεψη για την “καρατόμηση” των εφοριακών

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και Χρήστο Πρωτόπαππα, με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με την “καρατόμηση” 165 υψηλόβαθμων εφοριακών με απόφαση του υφυπουργού.

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα στην απόφαση αυτή, με τον Φίλιππο Σαχινίδη να επικρίνει την κυβέρνηση γιατί “δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ” για αξιολόγηση των υπαλλήλων, ενώ και η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι “Η στελέχωση του κράτους σε όλες τις δομές του πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από κομματικά ιδιοτελείς επιλογές” και “η απόδοση και η λειτουργία του Δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος”.

Στις επικρίσεις των κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Μαυραγάνης αντιτείνει ότι προέβη σε αυτήν την απόφαση καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη που αντικαθίστανται δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν τεθεί, τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε επιπεδο διεύρυνσης της φορολογητέας ύλης.