Διακοπές στο Σούνιο για τον Τσίπρα και στο βάθος ΔΕΘ

Στις διακοπές του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

Σε διακοπές θα βρίσκεται από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται ουσιαστικά σε διακοπές αφού μετακομίζει στην εξοχική του κατοικία στο Σούνιο, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί και σε κάποιο νησί ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βρίσκεται κοντά Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου για παν ενδεχόμενο, ενώ στις παραλίες αναμένεται να εξορμήσουν και οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης από τη στιγμή μάλιστα που η Βουλή κλείνει 22 μέρες γα θερινές διακοπές, από το Σάββατο 6 Αυγούστου έως την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Στις διακοπές του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου και της έναρξης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που θα έχει στο επίκεντρο την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στις διακοπές του θα μελετήσει ενδελεχώς όλα τα σενάρια που του εισηγούνται στενοί συνεργάτες και όχι μόνο, από ανασχηματισμό μέχρι εκλογές και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς η πορεία των διαπραγματεύσεων θα κρίνει εν τέλει σε μεγάλο βαθμό τις τελικές του αποφάσεις.

Πάντως οι τελευταίες κινήσεις, όπως οι "κορδέλες" στη Σαντορίνη και την Πάρο, η προώθηση της απλής αναλογικής και της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων που πλήττονται από την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε συνδυασμό με την κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη "δείχνουν" πορεία προς κάλπες στη βάση του σεναρίου της..."δεξιάς παρένθεσης"!

Ωστόσο όπως εκτιμά στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά τη σκέψη Τσίπρα, είναι απίθανο να γίνουν πρόωρες εκλογές αν δεν προωθήσει πρώτα όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις είτε είναι μνημονιακή υποχρέωση είτε όχι προκειμένου να εγκαθιδρύσει το νέο μεταπολιτευτικό καθεστώς.