Βούλτεψη: Ο Τσίπρας οδηγεί τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ στα συσσίτια

"Έχει ρίξει την κοινωνική πολιτική σε ένα βαθύ πηγάδι γεμάτο παλιά και νέα ψέματα", καταγγέλλει η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ

«Κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Τσίπρας είπε πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να αυξήσει τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Αυτό που πραγματικά έκανε ήταν να "ξύσει" το απύθμενο, όπως φαίνεται, βαρέλι των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Η τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «τον Σεπτέμβριο του 2014, με το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" υποσχέθηκε ("ρεαλιστικά και κοστολογημένα") 2 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015, με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα 2 δισ. ευρώ έγιναν 200.000.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015, πάλι από τη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε το "Παράλληλο Πρόγραμμα" και ένα "Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Με τον προϋπολογισμό του 2016, τα 200.000.000 ευρώ έγιναν 99.000.000 ευρώ. Τέλη 2015 και αρχές 2016, με μια χριστουγεννιάτικη και μια πρωτοχρονιάτικη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε ταφόπλακα στο "Παράλληλο Πρόγραμμα". Την 1η Φεβρουαρίου 2016, υποσχέθηκε ένα "Νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Στις 22 Μαΐου 2016, από το βήμα της Βουλής, υποσχέθηκε "Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Το ξέχασε κι αυτό και στις 27 Ιουλίου 2016, εξήγγειλε ένα "Νέο Κοινωνικό Κράτος", οδηγώντας στο μεταξύ τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ στα συσσίτια».

«Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει την κοινωνική πολιτική σε ένα βαθύ πηγάδι γεμάτο παλιά και νέα ψέματα. Ουδείς τον ακούει, ουδείς τον πιστεύει», καταλήγει η κ. Βούλτεψη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...