Στο γραφείο του Πολάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σε υποθέσεις για θέματα υγείας που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη φέρεται να αναφέρθηκε ο υπουργός

Το κατώφλι του υπουργείου Υγείας πέρασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, προκειμένου να εξετάσει τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως ορίζει ο νόμος στο υπουργικό γραφείο και σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, πάντως, θα αξιολογήσει την κατάθεση του υπουργού και στη συνέχεια θα αποφασίσει για την πορεία της έρευνας του. Δυο είναι οι άξονες που μπορεί να κινηθεί ο κ. Δασούλας: είτε να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών, αν το κρίνει σκόπιμο, είτε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, στην περίπτωση που κρίνει πως δεν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πως «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.