Θέτει υποψηφιότητα για τον νέο φορέα στην Κεντροαριστερά ο Θεοχαρόπουλος

"Ναι, θα είμαι υποψήφιος", δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα το φθινόπωρο για την ηγεσία του ενιαίου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ανάλογη πρόθεση έχουν ήδη εκφράσει, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «στο βαθμό που δρομολογηθούν οι διεργασίες του ενιαίου σχήματος της κεντροαριστεράς, ναι, θα είμαι υποψήφιος στη διαδικασία αυτή, από τη βάση για να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και ανανέωση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε επίσης ότι στόχος όλων πρέπει να είναι ο ενιαίος προοδευτικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς.

«Χρειάζεται ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων. Ανανέωση χωρίς να κοιτάμε συνεχώς προς τα πίσω με τάση συνεχούς αυτοεπιβεβαίωσης. Για να υπάρξει η κεντροαριστερά ως ενιαίος φορέας στην κοινωνία, απαιτείται να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες για το πώς θέλουμε την χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει αυτήν την προοστική.