Χρυσή Αυγή: Μεταφορά της δίκης στο Εφετείο

Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά

Την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, από τις 27 Ιουνίου, ανακοίνωσε και επίσημα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη .
Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Στο θέμα παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας ο οποίος ανεφέρθηκε στη συνάντηση  που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα , με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. "Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών . Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση . Εγώ θα εκφράσω μια ευχή . Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων" είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο .
Στη συνέχεια η πρόεδρος έδωσε  ημερομηνίες για νέες συνεδρίασεις οι οποίες  θα γίνουν τόσο στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όσο και στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Κατάθεση με ... δόσεις

Ο γραμματέας της έδρας διάβασε τα πρακτικά από,την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Ανδρέα Μπιαγκή η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και έμεινε στη... μέση λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Στη συνέχεια στο  βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι,  σχεδόν μετά από 5 μήνες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ  και συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας.
Στο εδώλιο αυτή τη φορά δυο κατηγορούμενοι , αφού ο δεύτερος ήρθε με καθυστέρηση.
Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τράυμα του. Νωρίτερα , όπως είπε, είχε δει "δυο άτομα να συμπλέκονται και άλλους δυο , τρεις να παρενοχλούν τον ψηλό άνδρα, να τον τραβούν και να τον σπρώχνουν".