Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Απογοητευμένοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. εμφανίζονται οι Έλληνες, έπειτα από το σκληρό πακέτο μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%.

Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%.Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%.

Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%.

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ελαφρώς ανοδική τροχιά της  ΛΑ.Ε. που φτάνει στο 2,6% (+0,4%) και την οδηγεί στην έκτη θέση της κατάταξης των πολιτικών δυνάμεων παρά την εμφάνιση στο προσκήνιο της Πλεύσης Ελευθερίας και το ελπιδοφόρο για αρχή 2% που συγκεντρώνει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, με δεδομένα το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, της διαφαινόμενη πολυδιάσπαση της ψήφου, τις οριακές επιδόσεις αρκετών κομμάτων που κινούνται πέριξ του 3%, αλλά και τα περιθώρια στατιστικού λάθους είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή.