Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται η χώρα

Τη σημαντική θέση που κατέχει το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Δυτικής Αθήνας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν που επελέγη για την Ελλάδα, πλην της ασύντακτης χρεοκοπίας.

“Το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε όλο το βάρος και βλέπει με ικανοποίηση όλοι να ακολουθούν τη δική του γραμμή, τώρα παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη”, επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, και πρόσθεσε: “Το ΠΑΣΟΚ κατέχει την κεντρική θέση στο πολιτικό σύστημα και χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται η χώρα, δεν υπάρχει προοπτική”.

Αναφερόμενος στη δυνατότητα μίας εναλλακτικής λύσης για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι πολλοί ισχυρίζονται πως υπήρχε μία λύση, και μάλιστα ακόμα και εντός της παράταξης, όμως ξεκαθάρισε ότι άλλη λύση δεν υπήρχε και δεν υπάρχει, πέραν της ασύντακτης χρεοκοπίας, με την οποία “η Ελλάδα θα βίωνε ένα δράμα πολλαπλάσιου μεγέθους από το σημερινό”.

“Δεν υπήρχε φιλική προς την κοινωνία λύση. Είναι αστείο και προσβλητικό να λέει κανείς ότι μόνοι μας επιλέξαμε αυτή τη λύση”, τόνισε.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι διαχρονικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα από εκείνο των ευθυνών της περιόδου 2007-2009 και με εκείνο που δημιούργησε το “ετερόκλητο αντιμνημονιακό μπλοκ”, που “τροφοδότησε τον εκφασισμό της κοινωνίας”.