Λεβέντης: Δε δικαιούμασταν την αξιολόγηση, είναι δώρο των Ευρωπαίων

Δύσκολο ως αδύνατο να εφαρμοστούν αυτά που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

“Δωρεά” των Ευρωπαίων στην Ελλάδα και ευκαιρία που δεν δικαιούτο η χώρα μας χαρακτήρισε την αξιολόγηση του προγράμματος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή “Στον Ενικό” του Star.

Όπως σχολίασε ο κ. Λεβέντης, οι Ευρωπαίοι ήθελαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων τους “κοροϊδεύουν” και δεν κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και το θέμα τώρα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα, αν θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή και θα προχωρήσει μπροστά ή αν θα μείνει στάσιμη.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το πολυνομοσχέδιο και τα άλλα νομοσχέδια γιατί θέλει να δείξει στους Ευρωπαίους ότι μεταλλάχθηκε από αριστερής κοπής πολιτικός σε έναν ρεαλιστή πολιτικό, όμως εκτίμησε πως αυτά που ψηφίστηκαν είναι από δύσκολο ως αδύνατο να εφαρμοστούν, επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε, δεν έχουν ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Επεσήμανε ακόμα πως όση “μετάλλαξη” κι αν υποστεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα πείσει ούτε τους έξω ούτε και τους μέσα, και εξέφρασε την άποψη ότι οι “κόφτες” και τα υπερταμεία είναι εν ονόματι της αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού, για τον οποίο μάλιστα σχολίασε πως δεν κάνει ούτε για... υπουργός.

Σκληρή κριτική άσκησε όμως και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο ξεκαθάρισε πως είναι “πρακτικά αδύνατο” να συνεργαστεί, από τη στιγμή που ο πατέρας του (ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) ευθύνεται για την “αποστασία”, σημειώνοντας μάλιστα πως αν συνεργαζόταν μαζί του... δεν θα μπορούσε να βγει από το σπίτι του!

Ανέφερε ότι υπάρχουν “δύο σχολές τρελών” στην Ελλάδα, οι “5-6 τρελοί” υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα που επιμένουν να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση όσο το δυνατόν περισσότερο, και οι “5-6 τρελοί του Μητσοτάκη”, που τον παραινούν να αφήσει την κυβέρνηση να καταρρεύσει ώστε να επανέλθει στην εξουσία η ΝΔ.

Εξέφρασε εξάλλου και πάλι την άποψή του υπέρ μίας κυβέρνησης “ευρέος πέλματος” με τεχνοκράτες, παροτρύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να βάλουν ένα χέρι για δύο χρόνια ώστε να σηκωθεί η χώρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση θα καταρρεύσει, καθώς πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο με βαριά καρδιά για να μην τους πουν “προδότες”, όμως δεν θα κρατήσουν για πάντα την ίδια στάση, και “θα φεύγει ένας-ένας” από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως εκτίμησε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον χαρακτήρισε αποτυχημένο πρωθυπουργό που δεν έχει μέλλον, σχολιάζοντας μάλιστα πως “ο κόσμος βγάζει σπυράκια άμα τη ακροάσει του ονόματός του”.