Παραιτήθηκε με αιχμές ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία μου στο συνέδριο του κόμματος, υποστηρίζει ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ, υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα.

Όπως είπε, κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν, χωρίς όμως να βρουν κάτι, γι' αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

Ο κ. Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο της ΝΔ, όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων, ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρει:

Το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαμιμίκου έχει ως εξής:

"Σαν σήμερα πριν ακριβώς από 6 χρόνια, στις 18/4/2010, εξελέγην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κόντρα σε όλους και όλα τα συστήματα, στην πρώτη ανοιχτή κινηματική διαδικασία που συμμετείχαν 45.000 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα 6 χρόνια μετά κάποιοι αποφάσισαν την κατάργηση της οργάνωσης που άνδρωσε γενιές και γενιές πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων αγώνες και ιστορία 40 ετών.

Ο λόγος βεβαίως είναι προφανής και μπορεί να τον κατανοήσει ο καθένας. Η απόφαση φυσικά αυτή με βρίσκει αντίθετο.

Επιπλέον, από το πρωί μαθαίνω πως κάποιοι ψάχνουν άλλοθι -που δυστυχώς για αυτούς δεν τους έχω δώσει- προκειμένου να με διαγράψουν 5 ημέρες πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την λήξη της θητείας μου.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή όμως όπως είπα και παραπάνω δεν βρίσκουν κάποια κατηγορία να μου προσάψουν για να με διαγράψουν και επειδή εγώ βάζω πάνω από όλα την ισχυροποίηση και την ενότητα της παράταξης, θα αναλάβω για άλλη μία φορά ευθύνες που μου αποδίδονται και ας μην μου αναλογούν.

Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Με αυτή μου την πράξη ελπίζω να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στον άδικο καταλογισμό ευθυνών σε άλλους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη-στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη που έκανα. Θέλω να γνωρίζουν όμως ότι έδωσα την ψυχή μου και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Ν.Δ., τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

'Αφησα τελευταίους την οικογένειά μου αλλά και τους στενούς μου ανθρώπους για την στήριξη που μου έδωσαν αλλά και για την υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους τόνους λάσπης και τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκα.

Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης".

Παρελθόν και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με εισήγηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης, μετά το φιάσκο του συνεδρίου της νεολαίας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας Απόστολος Κράτσας, ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Σε δήλωσή του μετά την απόφαση διαγραφής του, ο Β. Γεωργιάδης τονίζει:

"Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της.

Η ανεξάρτητη φωνή και βούληση των ΟΝΝΕΔιτισσών και ΟΝΝΕΔιτών ενοχλεί συστημικά κέντρα εξουσίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη αποκλείσει εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από τις εσωκομματικές εκλογές αγνοώντας και παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ.

Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία.

Στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς η πολιτική αποτύπωση των συσχετισμών σε κάποιους δεν άρεσε. Οι ίδιοι κύκλοι που δυσαρεστήθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα του Συνεδρίου, είχαν ήδη επιχειρήσει, το προηγούμενο διάστημα να μου επιβάλλουν ανεπιτυχώς να μεθοδεύσω συγκεκριμένες ποσοστιαίες εκπροσωπήσεις στην Κεντρική Επιτροπή και στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ για το Συνέδριο. Επειδή, ο πρώτος τους στόχος που ήταν ο έλεγχος της Οργάνωσης απέτυχε, προχώρησαν στον δεύτερο στόχο του σχεδίου τους που ήταν η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η μετατροπή της σε μία ακόμη γραμματεία του Κόμματος.

Η προσπάθεια διάλυσης της ΟΝΝΕΔ θα με βρει αντίθετο και συντασσόμενο στο πλευρό των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ και των Οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια δυνατή, πολυτασική, μαζική και παρεμβατική ΟΝΝΕΔ.

Επειδή θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές, σχετικά με την απόφαση του πειθαρχικού που ποτέ δεν με κάλεσαν και ποτέ δεν συνεδρίασε μόνο το παρακάτω σχόλιο: Κανείς και ποτέ δεν θα μπορέσει είτε να κλείσει είτε να υποβαθμίσει την ΟΝΝΕΔ.

Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης πάντα ΟΝΝΕΔίτης".

Σε "γραμμή Μητσοτάκη" και ο Τζιτζικώστας

Αποστάσεις από όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ κρατάει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ως γνωστόν ήταν και υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές, και εμφανίζεται ενοχλημένος γιατί όλα αυτά δεν συνάδουν με τις αρχές της παράταξης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες και σχολιασμούς συνεργατών του, σύμφωνα με τους οποίους ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να συμφωνεί με τις αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το χρονικό του "γαλάζιου" φιάσκου

Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ άρχισε να μυρίζει μπαρούτι από το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν σύνεδροι άρχισαν να αποχωρούν με καταγγελίες για κλειστές πόρτες και καταστρατήγηση της εκλογικής διαδικασίας, με αφορμή το ενδεχόμενο να μη στηθούν καν κάλπες για τη νέα κεντρική επιτροπή της νεολαίας και τους συνέδρους που θα την εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του κόμματος.

Αφορμή πάντως για το γαλάζιο "μακελειό" ήταν η η εκπροσώπηση των διάφορων ομάδων στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς η πλευρά Βασίλη Γεωργιάδη πρότεινε να αυξηθούν τα μέλη της ΚΕ σε 200 σε αντίθεση με την πλευρά της ηγεσίας που όρισε μάξιμουμ τα 110 μέλη, ενώ παράλληλα η νεολαίοι που πρόσκεινται στον Άδωνι Γεωργιάδη ήρθαν σε σύγκρουση με τους λεγόμενους "μητσοτακικούς" λόγω της προσπάθειας αποκλεισμού της πλευράς Ιωαννίδη (πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ).

Τελικά, οι κάλπες στήθηκαν περί της 11 το βράδυ του Σαββάτου, με πάρα πολλά μέλη της ΟΝΝΕΔ ωστόσο να έχουν αποχωρήσει.

Η δικαιολογία ότι η εσωκομματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου "λόγω τεχνικών προβλημάτων" δεν έπεισε κανέναν, με ανθρώπους από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη να καταγγέλουν παρεμβάσεις "ορισμένων 40άρηδων που θέλουν να κάνουν κουμάντο".